Ивайло Калфин: В сърцето ми остана доверието на хората

Булфото
share

В главата и в сърцето ми остана доверието на хората.

Това каза евродепутатът и кандидат за президент от БСП на изминалите избори Ивайло Калфин на заседание на НС на БСП.

Калфин благодари за доверието и за подкрепата на ръководството на БСП. Специално благодари на проф. Стефан Данаилов за това, че застана до него на тези избори. За мен краят на кампанията не означава край на ангажиментите. Нашите опоненти ни победиха с малко на тези избори – най-нечестните и недемократични избори не само в България, но и в целия ЕС, посочи Калфин.

Според него стремежът на хората за повече справедливост и за по-добър живот не може да се отмени с президентски указ или постановление на Министерския съвет.

„Заради тези 975 000 души, които ни подкрепиха на първи тур, за онези 60% повече, които гласуваха за нас на втори тур, трябва да продължим. Вашата подкрепа е малка победа за мен, за идеите, които отстоявам – за отваряне на БСП. На всички нас ни е необходимо подобно отваряне. На тези избори се видя, че нашият противник е силен и безскрупулен. На нас ни е необходимо обединение на идеи и каузи. Трябва да търсим и по-широко обединение за запазване на демокрацията и за европейското бъдеще на българските граждани. Изграждането на съвременна европейска България минава през политиката. Всички ние трябва да сме мобилизирани и съсредоточени в победата. Хората се мотивират от силни партии, които могат да побеждават. Можем да дадем това на хората”, каза Калфин.

„Българският народ се обръща към политическите партии, когато очаква те да му решават проблемите. Хората очакват от нас честност, справедливост, солидарност. Трудно е да се надвика медийната пропаганда на управляващите. От нас зависи да покажем, че идеите, каузата на съвременната демократична левица са много по-високо от нас. Благодаря на всички партии от левицата и всички обществени организации, които ни подкрепиха. Вече се върнах на мястото, на което сте ме избрали. За мен формулата на успеха е консолидацията на БСП и взаимодействието на партиите от левицата”, каза Калфин.

За моите опоненти, които не успяха – не се отчайвайте. Трябва да докажем, че сме работили не за себе си, а за каузата. Затова трябва да продължим да работим, бе категоричен Ивайло Калфин.

Водещи новини

Още новини