Екатерина Захариева: Ако не се чувствах подготвена не бих приела да съм министър

Булфото
share

Ако не се чувствах подготвена не бих приела да съм министър на правосъдието. Това каза кандидатът за министър на правосъдието Екатерина Захариева след срещите си с ГЕРБ, ПФ, АБВ и РБ, съобщи  „Фокус“.

„Направих консултации с партиите в парламента, които подкрепят правителството.

Това беше по взаимно наше желание, затова се отложи гласуването. За мен и за тях беше важно да заложа поне в най-общи и най-важните неща, които според мен трябва да се случат в съдебната реформа, както и да чуя тяхното мнение“, заяви Екатерина Захариева.

Тя посочи, че всички срещи са преминали в конструктивен, честен и откровен разговор, за което е благодарна на народните представители.

„Многократно съм заявявала, че без подкрепата на парламента няма как да се случат реформите. Набелязах най-важните и спешни стъпки. Считам, че много спешно и важно трябва да се случат измененията в Закона за съдебната власт, които са подготвени от предишния екип на министерството. Следва да стъпим на законопроекта, разработен от предишния екип, в който има много добри идеи, но те трябва да бъдат променени в съответствие на това, което се случи като изменение на Конституцията“, заяви тя.

Екатерина Захариева обясни, че повечето от народните представители са изразили подкрепа. „Надявам се утре в зала да получа тяхното одобрение“, добави Екатерина Захариева.

Водещи новини

Още новини