Ако ДСБ остане в управлението, Радан Кънев отстъпва лидерския пост (видео)

Булфото
share

Ако ДСБ реши да остане в управлението, Радан Кънев е готов да отстъпи лидерския пост. „Няма вариант, в който лидерът да е в опозиция, а партията да е на власт“, заяви в ефира на Дарик радио лидерът на ДСБ Радан Кънев.

До утре се очаква партията на Кънев от Реформаторския блок да вземе решение дали остава в управлението. „Ако решението на партията е да остане на власт, моето решение ще бъде да отстъпя лидерския пост“, категоричен е председателят на ДСБ. В политиката големите избори са лични, подчерта Кънев.

Дали ГЕРБ ще управлява с Първанов и Местан и с тези, които ги свалиха през 2013 г. и които избраха Пеевски за председател на ДАНС, или ще управлява с реформаторите, е личен избор, който е направил г-н Борисов, изтъкна той.

„Ние сме сериозни партии и блокът, дай Боже, е сериозна коалиция, въпреки че доста съмнения се пораждат в това и ще вземем политически решения на органите си, а не лични“, коментира Кънев.

Радан Кънев не вижда вариант здравният министър Петър Москов да остане, ако ДСБ реши да е в опозиция. Решението ще бъде политическо на партията, а не мое или негово, подчерта лидерът на ДСБ.

Водещи новини

Още новини