България и ЕК гледат в една посока, похвали се Дончев (видео)

Булфото
share

Еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу се срещна днес с премиера Бойко Бойко Борисов, предаде репортер на novini.bg. След срещата заедно с вицепремиера Томислав Дончев те дадоха изявления.

Дончев обясни, че в момента България работи динамично с Еврокомисията. "Гледаме в една посока, макар че в предишни периоди отношенията ни са били доста трудни", каза той.

"В момента се водят разговори как трябва да надграждаме и да търсим нови възможности, как да съхраним и утвърдим имиджа на кохезионната политика", поясни Дончев.

"2015 година беше тежка година, защото приключихме един програмен период и започваме нов. Но 2016 г. няма да бъде по-лека. Трябва да работим на пълни обороти. Това ще е година на напредък по плащанията. Ние трябва да извървим пътя и на редица реформи във водния сектор, образованието, здравеопазването. Това са най - предизвикателните сектори за реформи", каза вицепремиерът.

Крецу обяви, че България има видими резултати усвоявайки евросредства - направени са метрото, магистралите, изградени са социални центрове. Днес предстои да бъде открит и технопарка. Той е много важен, защото е научен център. През 2014-2020 на България й предстои да усвои милиарди левове, което ще допринесе животът на хората да се промени значително към по-добро, каза още тя.

Водещи новини

Още новини