ЕК ще прецени дали намеренията на Дания да възстанови граничните проверки са оправдани

  • 15 декември 2015 13:36

  • 998
  • 0
ЕК ще прецени дали намеренията на Дания да възстанови граничните проверки са оправдани
© Getty Images/Guliver

Европейската комисия е била уведомена вчера за намерението на Дания да възобнови граничните проверки от началото на следващата година. Това съобщи на пресконференция говорителят на ЕК Тове Ернст.

Тя посочи, че комисията ще прецени дали подобна мярка е необходима и съразмерна. В отговор на въпрос говорителят поясни, че спонтанните, а не постоянните проверки в пограничните райони в ЕС, не изискват за това да бъде уведомявана комисията.

По-рано днес белгийските медии съобщиха, че заради въведените проверки по границата на Белгия с Люксембург и Франция все по-често стават катастрофи. Шофьорите биват изненадани от внезапната поява на колони от спрели автомобили в активните ленти за движение по магистралите, допълва БТА.

Последният случай е от вчера, когато четири камиона се удариха и това предизвика огромни допълнителни задръствания. Един от камионите, участвали в катастрофата, е бил с българска регистрация. При произшествието всички пострадали са били с леки наранявания, не се уточнява тяхната националност.

Последвайте канала на

998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини