ГЕРБ с петиция за изучаване на тоталитарните режими в България през 20-и век

Булфото
share

Депутати от ГЕРБ са подготвили петиция, в която се настоява тоталитарните режими в България през 20-и век да бъдат включени в учебниците по история. Това обяви в кулоарите на парламента Методи Андреев.

Подписи до момента са положили 60 народни представители от ГЕРБ. Петицията ще бъде раздадена и на останалите политически сили в Народното събрание. Те ще имат възможност да се присъединят към нея до следващата сряда, след това ще бъде връчена на министъра на образованието.

България остана единствената страна от бившия соцлагер, в която близкото минало не се преподава на подрастващите, обясни мотивите на инициаторите Андреев.

Той не пожела да коментира сигнала срещу него до етичната комисия от главния прокурор. Не искам да коментирам поредната мотика на прокуратурата, каза Методи Андреев.

В сряда Сотир Цацаров изпрати сигнал до етичната комисия в НС, чийто член е и самият Андреев, в който се твърди, че депутатът е оказвал натиск на бившия директор на пловдивската полиция за назначаването на "негово протеже" за началник на РПУ-Първомай. Въпреки че ходатайството не е престъпление, главният прокурор отправи запитване до комисията дали подобно поведение съответства на Правилника за организацията и дейността на НС.

Водещи новини

Още новини