Борисов: Нашето е само Божа работа - и фондове се пускат, и се строи (снимки)

Булфото
share

Вече имаме над 300 километра магистрали. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното отриване на ЛОТ 2 на АМ „Струма”.

„Първо трябва да благодарим на Бог, защото без Него нищо не може да се направи. Нашето е само Божа работа. Благодарение на Него и фондове се пускат, и се строи. Дай Боже така да ни върви държавата”, каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Министърът благодари на Неврокопския митрополит Серафим и Браницкия епископ Григорий, които отслужиха водосвет за здраве и безаварийно пътуване по магистралата. Той се обърна към тях с думите: „Имах много скъпи пътници – президент и министри. Като гледам магистралата каква е гладка и няма наклони, изкушава за по-бързо каране. Така, че дано молитвите ви да бъдат чути от всички”, посочи Борисов.

По думите му, отварянето за движение на ЛОТ 2 на АМ „Струма” ще окаже благоприятен ефект върху Рилския манастир и ще подпомогне на туризма в Банско,Разлог и Гоце Делчев.

Часове преди официалното откриване на новата отсечка все още се работеше. Мобилизирани бяха всички работници на фирмата- изпълнител. Довършителните работи включваха подготовка на новите модерни лампи край пътя, както и озеленяване.

Отсечката е дълга близо 38 км, а за строителството й бяха изхарчени 362 млн. лева, осигурени по ОП „Транспорт”.

На церемонията присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, на здравеопазването Петър Москов, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, депутати, ръководители на областите Благоевград и Кюстендил, представители на местните власти, строители, граждани.

Църковен водосвет за здраве и безаварийно пътуване отслужи Неврокопският митрополит Серафим заедно с Браницкия епископ Григорий и Адрианополския епископ Евлогий - игумен на Рилския манастир.

Водещи новини

Още новини