Ген. Атанасов: На участниците в гонки трябва да им се дадат лопати и да ходят да копаят (видео)

Булфото
share

Всички сме разтревожени от пътната обстановка в страната. Искам първо да видим предложените мерки и тогава ще ги коментираме. Най-вероятно те ще получат подкрепа в парламента, но първо трябва да ги видим.

Това каза пред камерите на БНТ депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. Вчера гледах репортажа за участниците в незаконните гонки, които искаха писта като в Гърция, за да си задоволяват страстите. Дайте сега да извадим едни милиони, за да им строим писта. Според мен трябва да им се даде по една мотика и да ходят да копаят в Южния парк, но това е една друга тема. Не мисля, че криминализирането на гонките ще реши проблема. Трябва да има превенция. И сега участниците в гонките могат да се съдят за хулиганство, но няма доказателства. Тези хора се чувстват безнаказани. Аз лично не съм доволен от кадровата политика на МВР и по-специално в СДВР. Кадровата политика във вътрешното министерство куца и трябва да се вземат мерки.

Не изключвам възможността хора от МВР да поставят "чадъри" над участниците в гонките. "Чадъри" се разпъват на много места, но хората не могат да видят това. За решението на проблема с гонките трябва да има бързи наказания. Сваляш му номерата, вдигаш глобите и докато не си плати глобата, не му връщаш номерата, даде пример Атанасов.

Той коментира и темата за Закона за военното разузнаване. Проблемът не е Йордан Бакалов. Проблемът е, че с приетите правила рязко се ограничи обхвата на хората, които могат да оглавят военното разузнаване. Защо шефът на военното разузнаване трябва да е човек служил дълги години в армията? Това е информационно-аналитична служба, която събира информация и я предоставя на властите. Дори президентът да наложи вето, аз не знам дали Йордан Бакалов ще остане начело на службата, защото има още редица правила, на които той не отговаря, разкри Атанасов.

Водещи новини

Още новини