Реформаторите привикват Николай Ненчев, той обсъди темата за отбраната с Борисов (обновена)

Булфото (архив)
share

Депутатите от парламентарната група на Реформаторския блок канят министъра на отбраната Николай Ненчев на свое заседание утре.

Това съобщават от Министерството на отбраната. Срещата ще се състои от 13.00 ч. в Народното събрание. След нея съпредседателите на групата и министър Ненчев ще направят съвместно изявление в сградата на парламента.

Припомняме, вчера излезе информация, че военният министър е смутен от тона на Радан Кънев към премиера Бойко Борисов. Самият министър общувал много по-добре с министър-председателя отколкото със съпредседателя на РБ и благодарил на Борисов с SMS, по повод приетата вчера програма от МС за развитие на отбраната. Днес пък от БСП поискаха оставката на Ненчев с мотивите, че е некомпетентен и нескопосан.

Междувременно, след като се завърна от официалното си посещение в Алжир днес, 1 октомври, министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на МО. Обсъдени са били всички актуални въпроси. Министър Ненчев е запознал премиера отново със състоянието на българските Военновъздушни сили, предприетите действия за ремонта на самолетите МиГ-29 и всички възможни варианти за развитието на военната авиация. Обсъдени са били и поправките в Закона за военното разузнаване.

На срещата е постигнато пълно съгласие по всички въпроси, свързани с приемането и утвърждаването на Програмата за развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България - 2020, се посочва в съобщението. Министър Ненчев е благодарил на премиера за изразената съпричастност към проблемите на сигурността и състоянието на Българската армия. Двамата са потвърдили готовността си да продължат да работят заедно и в синхрон за реализиране на отбранителната политика на правителството, отбелязват от пресцентъра на МО.

 

Водещи новини

Още новини