Бежанците не са престъпници, а обикновени хора, бягащи от ужаса в родината си, напомни Бъчварова (ви

share

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия арестите на полицейските шефове в Асеновград и Първомай.

Тя съобщи за "Здравей, България", че не може да каже подробно детайли от разследването и поясни, че става дума за злоупотреби. В момента, по думите й, се разпитват много хора. Сигналите за злоупотреби, извършени от задържаните, са дошли от различни източници, информира още тя.

Бъчварова обеща всичко да бъде извадено на светло и помоли водещите да изчакат за подробности до днес на обяд.

Румяна Бъчварова коментира и бежанската вълна. Тя напомни колко стриктен е контролът по границите ни. За последното денонощие под 100 души са се опитали да влязат у нас нелегално, съобщи вицепремиерът, но поясни, че има и дни, когато граничните ни полицаи залавят и по 400 нелегални имигранти.

Бъчварова обеща, че няма да бъде употребявана сила и насилие към бежанците. На въпрос обаче какво би станало, ако някой от нелегалните тръгнат да режат оградата ни по границата с Турция, тя отговори, че те ще бъдат задържани. "Не бива да истеризираме случващото се", каза вътрешният министър във връзка с използването на сълзотворен газ от унгарската страна спрямо бежанците. Тя напомни, че те не са престъпници, а човешки същества, които са заплашвани в родината си.

Водещи новини

Още новини