Борисов: 2016 г. ще бъде годината на Северна България

Фейсбук
share

2016 г. ще бъде годината на Северна България. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в с. Копиловци, община Георги Дамяново, предаде „Фокус”.

„Работим активно и все по-добре ще стане в региона. Тази година да завършим АМ „Марица”, както завършихме АМ „Тракия”, сега „Струма”, догодина ще бъде година на Северна България”, посочи Борисов.

„Много трудни години минаха. Много усилия положихме да накараме еврофондовете да работят. Отпадни води, мръсни води, възстановяване на канализация, пътища еко пътеки в този регион - където очакваме животновъдството и туризма да се развиват, трябва да ни е чиста природата. Чрез тези проекти се създават работни места”, обясни министър-председателят. Премиерът посочи, че и тук и в Монтана, и в Костинброд се осъществяват проекти за ВиК цикъл.

„Всичко това е само с 10% наши пари, всичко друго е от европейските фондове. Иначе казано ако сега извадите по 10 лв., да давам 90 лв. Ето това два пъти ни го спират заради грешките , които се правиха в изборите”, каза още премиерът.

Водещи новини

Още новини