Фандъкова: Способността на една партия да носи отговорност показва нейното бъдеще (видео)

Булфото
share

"Способността на една политическа партия да носи отговорност показва нейното бъдеще", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в конференция под надслов „Бъдещето на политическите партии“, предаде репортер на novini.bg.

"Създалата се ситуация с бежанската криза създава възможност и условия да се пораждат крайни популистични движения, но най - важното да се създадат условия бежанците да не бъдат подлагани на риск", каза  Фандъкова.

"Още преди 3 години, когато се появи проблемът, ние създадохме 3 центъра за настаняване и се помъчихме да създадем условия и сигурност. За мен като кмет е много важен въпросът за контрола върху нелегалните мигранти и затова районите, където има нелегално пребиваващи трябва да бъдат проверявани постоянно и също така санкциите за хората, занимаващи се с такава дейност, да бъдат по-строги. Това предложи и министър Бъчварова", каза Фандъкова

"Ние като община - в района на джамията, Женския пазар, Лъвов мост изградихме осветление и видеонаблюдение. Това улеснява работата на общинска полиция", заяви градоначалникът.

Образованието, подчерта Фандъкова, е важен фактор за интеграция на бежанците и всички институции се стремят да осигурят обучение на български език, за да могат децата по-бързо да се социализират в обществото.

 

Водещи новини

Още новини