Партиите от РБ не могат да си позволят братоубийствена битка на местни избори, обяви П. Стоянов

Булфото
share

Партиите от Реформаторския блок не могат да си позволят братоубийствена политическа битка по време на местните избори, заяви на пресконференция в Смолян президентът на България /1997-2002/ Петър Стоянов, цитиран от БТА.

Според него на предстоящите местни избори Реформаторският блок ще се изправи пред голям тест, който може да се окаже по-сериозен от последните парламентарни избори. През следващите месеци РБ трябва да намери много точния баланс в своето говорене, заяви Стоянов пред представителите на Областния съвет на СДС в Смолян.

Той допълни, че е оптимист за резултата от предстоящия вот от гледна точка на представянето на РБ, но именно неконтролируемото политическо говорени би могло да изиграе лоша шега на реформаторите.

Няма толкова важен кмет в България, който да си заслужава политическа битка между партиите в РБ, много е крехка коалицията, за да си позволи вътрешни братоубийствени борби, коментира Стоянов. Той предупреди съмишлениците си от СДС, че братоубийствена война в рамките на РБ би означавала преждевременен край на блока.

Стоянов препоръча на представителите на областното ръководство на СДС в Смолян като успешна формула за местните избори "общи кандидати в рамките на РБ и сдържано политическо поведение по отношение на партиите, с които управляваме заедно".
Петър Стоянов изрази надежда, че Реформаторският блок постепенно "ще намери истинската си физиономия на автентична дясна партия".

Водещи новини

Още новини