Вицепрезидентът удостои с Почетен плакет ръководителя на „Магията на куклите“ (снимки)

Президентство
share

Вицепрезидентът Маргарита Попова даде началото на IV Международен детски фестивал „Магията на куклите“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Около 200 деца от България, Русия, Молдова, Украйна, Великобритания и Швейцария се събраха в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ за участие в творческите работилници за играчки. Международният фестивал се провежда под патронажа на вицепрезидента.

В следващите дни тук ще създадем пространство на човешка обич, детска топлота и приятелства, на привързаност към творчеството и изкуството, заяви Маргарита Попова по време на откриването на тридневния фестивал.

 

Тази година проявата е посветена на опазването на околната среда и децата ще правят кукли от природни материали. Нека да покажем, че обичаме земята ни и да си обещаем да я оставим непокътната от нечисти ръце и помисли, обърна се Маргарита Попова към участниците във фестивала.

Вицепрезидентът заяви, че Камчия е място, което децата от различни държави, могат да усещат като свой дом и където те ще бъдат винаги приети гостоприемно.

По време на официалното откриване вицепрезидентът връчи Почетния си плакет на Жени Костадинова – творчески директор на фестивала „Магията на куклите“ и управител на Арт-Къща „Куклите“. Отличието се присъжда за посветеността за творческото развитие на децата и ентусиазма й да издирва млади таланти.

„Нека да ни събирате още много години занапред, за да направим мира сигурен за нас и децата ни“, обърна се Маргарита Попова към Жени Костадинова.

Целта на фестивала „Магията на куклите“ е чрез творчеството децата да развиват въображение, чувство за естетика и да създават нови приятелства, обясни Жени Костадинова. Тя благодари за връчения й плакет и го посвети на хората, които й помагат.

Водещи новини

Още новини