Мартин Димитров: БНБ трябва да се промени след станалото с КТБ

share

"След всичко, което се случи с КТБ, БНБ трябва да стане друг вид институция - много по -прозрачна", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от РБ Мартин Димитров.

Той обясни, че не може да е ясно какви са заплатите в момента на управителя и на подуправителите на БНБ, а по времето на Иван Искров всичко да бъде тайна.

Припомняме ви, че вчера стана ясно, че народните представители Мартин Димитров и Петър Славов са внесли жалба до Върховния административен съд срещу отказа на новия гуверньор на БНБ да разкрие каква заплата е получавал неговият предшественик Иван Искров.

По смисъла на Закона за обществена информация Димитър Радев е длъжен да даде достъп на българските граждани до исканата информация предвид огромния обществен интерес.

Мартин Димитров коментира изказванията на премиера Бойко Борисов, че депутатите от Реформаторския блок не ходят на работа. Той заяви, че всяка една група има нужда от затягане и според него това ще се случи и при Реформаторите. Той напомни, че лично винаги е в зала.

Водещи новини

Още новини