Калфин: Недопустимо е партньорите в управлението да се поставят пред свършен факт

Булфото
share

В Русе вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин изказа своето мнение, че няма нужда от преформулиране на сложните договорености между партиите, които сега поддържат управлението, но трябва да има разговори между тях.

Ивайло Калфин обясни, че е недопустимо и неприемливо да се поставят партньорите пред свършен факт - да се сложат на масата промени в конституцията или в някой важен закон и да се иска незабавно приемане. Така не се прави, подчерта вицепремиерът. Той посочи, че АБВ има много принципни възражения срещу т. нар. антикорупционен закон. Въпреки срещите на Меглена Кунева с парламентарната група на АБВ не са изчезнали големите различия.

Аз не искам на живея в държавата на Оруел, каза Калфин. Той обясни, че с всяване на страх и контрол между хората чрез този закон, корупцията не се бори. Този проект за закон е пример, че има нужда от съгласуване на по-ранен етап, посочи Калфин и продължи, че ако това не е възможно, че ако АБВ и другите партньори имат много различни виждания, няма как да продължи формирането на управляващото мнозинство.

Водещи новини

Още новини