БСП е единствената европейска алтернатива на това управление, обяви Станишев от Бузлуджа (видео)

Булфото
share

БСП е единствената европейска алтернатива на това управление, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред събралите се на традиционния събор на БСП на Бузлуджа, където днес се отбелязват 124 години от организираното социалистическо движение в България.

Нашите кандидати за кметове и общински съветници имат само една задача - да работят за българските граждани, посочи той, цитиран от БТА. Нашето послание е ясно - никой не може да бъде оставен сам, не може да бъде забравен и изхвърлен от лодката, нито социална група, нито личност, каза още Станишев.

Виждаме какво се случва с развитието на България при десни управления, коментира той.

Станишев оприличи страната ни на изсъхващо дърво и каза, че замират икономически дейности, расте безработицата и няма социална справедливост. Само социалистите могат да променят тази посока, посочи той и призова за мобилизиране и за кампания от човек на човек, "за да върнем на хората вярата в бъдещето".

Прекрасната идея на ЕС - хората и народите да живеят в мир, взаимно уважение, солидарност, е разклатена, много хора са обезверени и отчаяни, каза още президентът на ПЕС. Мисията на европейските социалисти е да променим Европа, да я върнем в социалното, в човешкото начало, така че всеки човек да види перспектива за себе си. За да го направим, ни трябват силни национални партии, подчерта той.

БСП е партията, която дава надежда за бъдеще, защото има голям опит, но и поглед напред, заяви Станишев. Виждаме едно управление на сделката, на статуквото, създадено не да решава проблемите на хората, а да консумира власт, коментира Станишев и допълни, че десните управления изпускат едно важно нещо - човекът, който трябва да получи защита и перспектива.

За нас, социалистите навсякъде в Европа и по света, правото на живот, на дом, на работа, на достойно заплащане, на достъп до здравеопазване и образование, са свещени. Затова социалистическата идея и БСП винаги ще са нужни на България, посочи Станишев.

Водещи новини

Още новини