РБ: Не сме се венчали за властта, настояваме за незабавно свикване на съвета за коалиционна политика

Булфото
share

Реформаторският блок настоява да бъде свикан Съвета за развитие, на който се обсъжда коалиционната политика на управляващите, предаде репортер на Novini.bg.

Реформаторите дадоха трибунка в кулоарите на Народното събрание. Реформите се бавят. Съветът трябва да излезе с ясен график за развитие и провеждане на дългоочакваните реформи - съдебна, конституционна, здравна. Отлагането на приемането на антикорупционния закон е знак, че не се намериха сили да се противопоставим на статуквото, заявиха те.

Във връзка с информациите, че в парламентарната група на ГЕРБ е обсъждана темата за намаляване на министерските кресла за РБ, Найден Зеленогорски отговори, че РБ не се е венчал за властта. Наясно сме, че като управляващи ще търпим повече пасиви, отколкото активи. За нас са важни реформите и въпросът за оттеглянето от управлението не стои на дневен ред, поясни той.

Министър Петър Москов заяви, че коалицията и управляващото мнозинство са стабилни. Ген. Атанас Атанасов коментира, че единствено в правомощията на министър-председателя Бойко Борисов е да извършва персонални промени в кабинета. Не смятам, че този въпрос стои на дневен ред пред премиера, каза Атанасов.

Водещи новини

Още новини