Лютви Местан: Имам градивна идея за промени в Конституцията

Булфото
share

Цялото ми детинство е минало с катрана от тютюна, каза  лидерът на ДПС Лютви Местан по БТВ.

С тези думи гостът в студиото коментира репортаж, излъчен по телевизията за тютюпопроизводители в Годеделчевско. Той сподели в ефир и допълни: Видях ръцете на майка и на татко, Бог да ги прости. Видях ръцете на двете ми каки, които в момента на нивата. Цялото ми детство мина с тютюна.

"Ще направим опит да постигнем съгласие, каза Местан по отношение на очакваната си днес среща с премиера Бойко Борисов. Имам градивно предложение, с което може да се ускорят промените в Конституцията", каза още лидерът на ДПС и заяви, че водената от него партия не иска забавяне  на реформите. Според него новите предложения трябва да изчакат един месец преди да влязат за обсъждане и така ще се загуби време.

"Конституционните реформи не са по силите на нито едно парламентарна група. Промените в основния закон са продукт на съгласие и всеки трябва да отстъпи, за да се постигне национална отговорност", каза още Местан. "Новият проект може да бъде внесен с подписите на 180 депутати, а не на 160, колкото са необходими за внасянето на промените и да си прекъснем ваканцията. Това ще бъде много добър знак към Европа", допълни лидерът на ДПС.

"Няма крачета, когато говорим за промени в Конституцията, така Местан отговори, че партията му може да бъде петото краче, което може да подкрепи четирипартийния кабинет. Трябва да загърбим егото си", категоричен бе той.
"Очаквам да се погледне на предложението на ДПС, като на един на един от последните шансове за промяна в конституцията", изрази мнението Местан по повод изхода от днешната среща.

"Няма Берлински стени между опозицията и властта", каза гостът в студиото в коментар за двете си срещу с Борисов. Местан посочи, че при последната си среща с лидера на ГЕРБ е пиел чай преди няколко дни в Момчиловград. "Чаят и кафето са прекрасни медиатори", каза още той.

"Господин Иван Костов е бил сияен по отношение на толерантността по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан", коментира Местан обвиненията на бившия премиер, че ДПС е проводник на политиката на Реджеп Ердоган. "Ние установихме добри отношения с Анкара и това е наш плюс", отговори задочно на Костов Местан.

Водещи новини

Още новини