Борисов върна ли парите за полета до Разград, попита Георги Кадиев (видео)

share

Народният представител Георги Кадиев отправи въпрос към министъра на транспорта Ивайло Московски относно полета до Разград и протокола за използване на Авиоотряд 28 от длъжностни и трети лица. Кадиев припомни за откриването на трибуната Козми Моци в Разград и присъствието на премиера Бойко Борисов, който летя дотам с Авиоотряд 28.

Кадиев запита кой е дал заповедта за използване на Авиоотряд 28 до Разград и дали както се използва за откриването на стадион, може ли авиотрядът да се използва за отиване на сватба. Ивайло Московски посочи, че заповедта е издадена от генералния директор на авиоотряда,а полетите със специално предназначение се извършват след писмена заявка.

Министърът заяви, че няма вменени функции да преценява целесъобразността на полетите на премиера, но по думите му той имал основание да присъства на откриването на стадиона, защото държавата е подпомогнала изграждането му.

Общата стойност на полето до Разград е 2052,22 лв., като 1852 лв е сумата изразходена за гориво. Авиоотрядът подлежи на проверка от Сметната палата. Не е отказван достъп до обществена информация спрямо дейността на отряда, обясни още транспортният министър.

Георги Кадиев заяви категорично, че да се ползва специализиран превоз за откриване на стадион е разхищение на средства. Бих попитал Бойко Борисов върна ли парите за полета. Преди време той заяви, че се търсят начини. Начинът е много прост – бърка си в джоба и връща 2000 лв., каза Кадиев.

Водещи новини

Още новини