Кадиев: Постигнатото споразумение е унизително и ужасно тежко за Гърция

  • 13 юли 2015 12:39

  • 2619
  • 7
Кадиев: Постигнатото споразумение е унизително и ужасно тежко за Гърция
©

Постигнатото споразумение е унизително и ужасно тежко за Гърция. Предложението от края на юни беше доста по-леко. Пирова победа за Европа, натриха носа на Ципрас. Ако има нов референдум, отговорът OXI би бил още по-силен. Така социалистът Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в коментира във Фейсбук постигнатото споразумение между кредиторите и Атина. 

Гърция остава член на еврозоната и ще избегне окончателен банкрут, след като европейските лидери се съгласиха да опуснат над 80 милиарда евро и поне 25 милиарда за спасяване на банките. В замяна премиерът Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли обеща до сряда да одобри спешни законодателни реформи, които са по тежки, от тези, на които гърците казаха "не" на референдума.

Приетите от Ципрас реформи трябва да бъдат гласувани до сряда като законодателни текстове от парламента в Атина. Сред тях са вдигане на данъците, намаляване на разходите за пенсии, промени в структурата на държавната администрация, пазара на труда и други мерки, които коренно противоречат на предизборната платформа на крайнолявото правителство на СИРИЗА. Освен това Ципрас се принуди да отдаде държавни активи на стойност 50 милиарда евро в специален доверителен фонд, който ще ги използва за покриване и отсрочване на част от заемите на Гърция. Компромисно, половината от парите от приватизацията на държавните предприятия ще отидат за инвестиции и стимулиране на растежа и работните места, а седалището на самия фонд ще бъде в Атина, а не в Люксембург, както първоначално беше идеята.

Сега? Стачки, протести и вероятно предсрочни избори, предвижда Кадиев.

Нама да се учудя, ако изобщо не приемат до сряда необходимите закони, признава той. 

Както прочетох някъде да казва техен професор "Гърция може да се навежда до определен момент. После се пречупва".

Днес ще разберем дали се пречупиха, завършва коментара си Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Последвайте канала на

2619 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ачо

2015.07.13 | 21:02

7
Кадиев,че кой е виновен за тази ситуация,ти или аз....Каквото си надробил това ще сърбаш.Пак ще го повторя Гърция не беше сама в батака...как успяха другите държави да изплуват а те да се насадят още по надълбоко.Понякога е вредно да се правиш на много открехнат като Ципрас и сие.
гост

2015.07.13 | 21:02

6
газ пикаят русколизачите
статистик

2015.07.13 | 21:01

5
Кадиев пак оригиналничи! Тъпон!
Знаещ

2015.07.13 | 21:01

4
Кадиев, добре че турците ви свалиха от власт. Ако бяхте останали, следващите фалирали бяхме ние. Освен да крадете, друго не можете - вие и вашите турски креатури. Отговорни сте за съсипията на Родината и ти лично. Леке мръсно!

2015.07.13 | 17:03

3
gaz pikae boiko pendera
катена мунди

2015.07.13 | 17:03

2
Е и? какво според него трябваше да бъде споразумението? да се наведе и унижи ЕС ли? глупендер.

2015.07.13 | 17:03

1
Жоре , победата на ЕС е пир в началото на епидемията от чума ! Ще си поговорим след пет години ако не те е хванала "склерозата " !

Добави коментар

Водещи новини