Слави Бинев: Изказването на Ципрас пред ЕП ще бъде голям политически театър

Булфото
share

Очакванията на много икономисти са Гърция да фалира. Големите страни в Европейския съюз се опитват да спасят сега своите пари. Аз питам къде са били международните кредитори, когато са били давани тези средства на Атина. ЕС също е раздвоен по темата.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев. Европа се опитва да избегне ефекта на доминото от едно евентуално напускане на Гърция на еврозоната. Всички знаем, че Испания, Италия, Ирландия също имат проблеми и големи дългове. Не мисля, че Гърция ще премине в орбитата на Русия, каза още той.

Утре ни предстои един голям политически театър в Европарламента, когато Алексис Ципрас говори. Всички големи политически актьори ще вземат участие. Утре ще видим сблъсък десни срещу леви. Десните искат да се спазват правилата, а левите да се помага на всички. Гърците винаги са били любимци на Европа. Те са хора с изключително добре развита политическа система. Те знаят как да не рапортуват на Европа. Те са националисти, патриоти, които много обичат държавата си, разясни Бинев.

Водещи новини

Още новини