Павел Чернев: Този път циганите трябва да ги заболи

share

Кризата в лв. "Орландовци" е заради това, че което е позволено на циганите е забранено на българите. Всеки конфликт накрая избива в насилие. Това каза националистът Павел Чернев в предаването "Комбина".

Той коментира думите на премиера Бойко Борисов да не се пали чергата така: "След като виждат горе, че гори огънче, трябва да решат как то да бъде изгасено". Той попита кой нормален човек би искал да му се запали чергата.

Един истински националист не изпитва омраза и злобата, той мисли за родината си. Омразата и злобата е лукса на слабака, истинският националист не може да живее от това. Националистите не са група, която прави безредици, а е силно мотивирана от кризата в българското общество. Такива групи ще се сформират все повече от българите и ще са все по-свирепи", прогнозира националистът Чернев. Националистите не са причина, а са следствие, увери той.

Никой не е откраднал протеста в "Орландовци". От МВР са отишли притиснали хората, за да не протестират - това е много стар похват. Аз съветвам хората да не се хващат, в противен случаи отиваме към голям етнически конфликт, категоричен бе патриотът.

Според него решението е политическо и общоевропейско и то е циганска държава. Президентът Янукович каза, че е готов да приеме всички цигани от Европа, но се мълчи по тази тема. Циганите показаха, че не се интегрират. Чернев бе категоричен, че не получава пари от чужбина, защото е незаконно. Националистите могат да поддържат контакт с подобни структури от други страни, но не и да се финансират.

Попитан дали би водил преговори, Павел Чернев каза: "Ако някои цигански лидери поумнеят може да се разговаря. Който си е платил сметката е добре дошъл. Който е грабил, изнасилвал и пр. - удар по главата и място в зандана. Този път трябва циганите да ги заболи от това, което ще загубят, за да се научат да живеят според правилата. Ако това не стане - болката ще е друга", закани се той. "Ние сме белите кръвни телца, появяваме се, когато нещата вече са в ход. Ситуацията се създаде от погрешната политика и ние не трябва да сме оправданието. Гетата трябва да изчезнат, а за да се случи това трябва да има работещи институции".

Чернев разясни какво е интеграция. Това е да приемеш в една общност някой, който стои извън обществото, но иска да влезе в нея. Но ако групата вече е разглезена и не иска да се интегрира няма как да стане.

Задължителното гласуване е едно от решенията.

Водещи новини

Още новини