Бареков: ББЦ никога не е подкрепяла циганизацията в българското общество

Булфото
share

Поредното "потресаващо разкритие" на българските медии. Така коментира лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков обявяването на справедливия граждански протест в Орландовци за политически, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

"Той бе обявен за такъв само защото това било намекнато от неадекватната министърка Румяна Бъчварова и защото кандидатът за кмет от ББЦ Мария Календерска била платила лечението на пребития от циганите 20-годишен младеж Никола", каза Бареков. Той посочи като естествен дълг на всеки гражданин да плати, ако има тази възможност, здравните осигуровки на всеки безработен млад българин, който е станал жертва на циганите и на "псевдореформата на най-жалкия министър в историята на здравеопазването Петър Москов".

"ББЦ никога не е подкрепяла циганизацията в българското общество. Ние сме първите, които поискаха казарма за всички безработни роми и образователен ценз за получаването на социални помощи и майчински, както и за гласуванeто", категоричен е Бареков.

"Бъчварова и Москов са вредни за българското общество със своята некадърност и политическа неадекватност. Управляващите правят опит да подменят дебата и да определят като битови или политически инциденти социалната катастрофа със скотяването на най-бедната част от българското население. Не ви е виновна Мария Календерска, че поиска да изчисти центъра на големите градове от циганските гета, а тези, които превърнаха градовете ни в гето, и позволиха на циганите да се превърнат в зверове, само и само да използват купения им вот, за да печелят служебно изборите. Как не ви е срам, господа от всички партии, управлявали през последните 25 години, че превърнахте 20-годишни момичета и момчета в изкупителна жертва на гадната ви и мръсна съвест!", отсече Бареков.

Водещи новини

Още новини