Миков стопля отношенията на БСП с японската левица

БСП лява България
share

„Вашето посещение е повод да възстановим контактите си с японската левица, да обсъдим общи проблеми пред левицата в нашите две страни и да видите България“.

С тези думи председателят на БСП Михаил Миков посрещна Ясуо Огата, зам.-председател на Изпълнително бюро и генерален директор на Международното бюро на Японската комунистическа партия, съобщиха от пресцентъра на столетницата.

Миков подчерта, че левите партии, независимо от разстоянието, трябва да общуват и комуникират. Председателят на БСП представи накратко историята на партията, като обясни, че тя има 125-годишна история.

„Имаме различни периоди, но БСП винаги е била основна политическа партия на левицата в България“, допълни той. По неговите думи от всички бивши комунистически партии в Европа, само БСП е останала на политическата сцена като пълен правоприемник на историческото наследство.

„Десницата в тези 25 години упражни тежък идеологически натиск, за да дискредитира историческото наследство на левицата и в частност на БСП“, каза още Миков.

Той уточни, че периодически са били създавани проекти в лявото пространство, които да разпръснат влиянието на левицата. „Опитваме се да очертаем ясна опозиционна алтернативност на днешното дясно управление“, допълни председателят на БСП.

Михаил Миков подчерта, че БСП се опитва да поддържа добри контакти с левите партии на Балканите и в Европа, както и със „Справедлива Русия“.

Водещи новини

Още новини