Миков предрече бунтове срещу кабинета "Борисов 2" (видео)

Булфото
share

Връщането на ГЕРБ и на дясната коалиция на власт се отразява на цените на електроенергията.

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция, предаде репортер на Novini.bg. "Управлението на ГЕРБ, макар и в коалиция, напомня много на първия мандат на Борисов. Това важи с пълна сила по отношение на политиката в енергетиката. Отново се толерират ЕРП-та за сметка на гражданите. Тази политика отново може да изведе хората на улицата. ГЕРБ започват старата игра. Проблемите при цената на електроенергията ще доведат и до проблеми във въгледобива, както и до съкращения на работници в този бранш", предрече Миков.

Във връзка със заявеното от Бойко Борисов, че приходите в хазната са се увеличили с 2 млрд., Миков настоя спешно да бъде обсъдена актуализацията на бюджет 2015. "Трябва да се обсъдят замразените социални плащания и по-конкретно размерът на месечните помощи за деца, помощите за близнаци, помощта за първокласник. До този момент правителството не провежда политика в демографската сфера. И когато тези средства ги има в бюджета, трябва спешно преразглеждане на тези плащания“, категоричен е Миков.

Миков каза още, че по време на Изпълнителното бюро се е бил обсъден и първоначален проект на предизборна платформа за участие за местни избори, като развитие на левите стандарти. Миков съобщи, че е членовете на бюрото също категорично се разграничават от действията на Георги Кадиев за агитация на майчин език. според председателят на БСП успех на изборите ще бъде спечелването на 70 кметски места.

Организационният секретар на БСП Станислав Владимиров съобщи, че 16 са утвърдените кандидати за кметове на левицата. Двама от тях са бивши народни представители - Георги Андреев, който ще бъде кандидат-кмет във Ветрино, Варна област и Пламен Славов за Карлово. По думите на Владимиров процесът по номиниране продължава и ще завърши в края на лятото.

Водещи новини

Още новини