Янков: Въпреки атаките БСП остава по-голяма партия от ГЕРБ

share

Кой предложи пари на Михаил Миков на конгреса на БСП, за да се откаже от поста. Това е темата на деня вече два дни. Нашата партия е възникнала на идеологическа основа в период, когато е имало потребности и може да влияе на принципи. Исторически БСП е отстоявала тези принципи и това, което се разразява в момента е да се удари по морала на членовете на БСП. Това каза Красимир Янков от БСП в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според него са се прицелили в председателя на БСП, за да сринат морала в членовете на БСП. "Очакванията са БСП да понесе щета преди изборите. По повод думите на Бриго Аспарухов БСП съвсем скоро ще реагира остро с колективните си органи.

Темата за подкупа е много стара, увери Янков. Той припомни, че Сергей Станишев е бил обявил от трибуната на конгреса за това, но сега се разбира извън средите на БСП. Янков е категоричен, че се цели дискредитиране на партията.

Знаете ли каква е сумата на подкупа, попита водещия. "Предполагам, че продължението на сценария най-вероятно ще чуем и някакви суми от тези, които се опитват да вкарат БСП в сценарий. Аз бях на този конгрес един от кандидатите за председател. Не съм използвал медиите като инструмент за кампания. Разчитал съм на позицията, която имам вътре в партията", отговори Красимир Янков.

Въпреки атаките БСП все още е най-голямата партия. Категорично е по-голяма и от ГЕРБ, увери той. "Когато става въпрос за най-голямата партия нормално е да има движение и в двете посоки - приемане на членове и излизане от партията. Разминаването на личността от колективното мислене води до напускане. Всеки член в нашата партия е важен, но също и по начина, по който отстоява позицията на БСП".

За нас предстоящите избори са изключително важни. Ние имаме ясна позиция и ясни цели за функционирането на местната власт. Очакваме да повишим доверието на българските граждани, защото сме открити и последователни, увери Янков.

Той даде пример с политиката на опонентите си. "Другите политически партии предлагат безотговорни решения. Варна ГЕРБ, защото в кабинета Орешарски бяха предоставени 5 милиона за ремонта на спортната зала във Варна. След смяната му с г-н Борисов започва безхаберието. Борисов е гласувал още 10 милиона, след това ще се открие залата, и той ще пререже лентичката като своя заслуга.

Водещи новини

Още новини