Иван Бакалов: 25 години политиците измислят схеми как да крадат законно

share

В КТБ се случва един грабеж, който е покровителстван от най-високи етажи. Иван Искров и държавни структури грабят от там. Проблемът на България е, че политиците ни 25 години мислят как да крадат законно. БНБ беше обявила, че КТБ е банка с ликвидност, KPMG също беше пуснала доклад, че всичко е наред. Има конкретни длъжници на банката, чиито заеми са обявени за невъзвращаеми кредити. Има винарска изба, която е работеща, но е обявено, че тя не може да върне кредита си. Каква е идеята да се направи това, тази изба отива на тезгяха за продан и ще я купи някой много евтино, каза Иван Бакалов в ефирна на Нова ТВ.

Истината, колко ще се окаже дупката в КТБ, ще стане ясно, когато активите на КТБ бъдат продадени. Нека да се спре с думите, че данъкоплатците са платили задълженията на банката. Парите, които са върнати на хората с гарантирани депозити, ще бъдат върнати в държавата с малка лихва даже, каза Владимир Каролев.

Медийният монопол на Пеевски обслужват Бойко Борисов. Всичко трябва да се върне, допълни Бакалов. Полиция няма да влезе в тези вестници, защото са свързани с Пеевски. Никой не е толкова силен, че да командва полицията в България, опонира Каролев. Има схеми с кухи фирми, но трябва да се накажат виновните, категоричен беше той. Фирмите, които са взели кредити от КТБ са ги дали на различни вестници, сега с тези пари се плащат заплати. Официално Пеевски не е собственик на тези вестници, но няма нито една дума за тях, припомни Бакалов.

Прекалено висока е сумата на гарантираните влогове в българските банки спрямо заплатата, която получава българина. В КТБ се случва един грабеж, който е покровителстван от най-високи етажи. Иван Искров и държавни структури грабят от там, каза Иван Бакалов. Проблемът на България е, че политиците ни 25 години мислят как да крадат законно, допълва той.

Водещи новини

Още новини