Финансисти: Институциите се разбягаха панически

  • 24 юни 2014 17:42

  • 8822
  • 26
Финансисти: Институциите се разбягаха панически
©

Нещата в държавата са по-прости, както се случва при развод. В случая този развод е между две партии. Свидетели сме и на бизнес развод, който обърна държавата и подлуди хората. Това каза финансистът Любомир Дацов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Активите на КТБ са изтеглени. Но банката трябва да бъде спасена на разумна цена. БНБ си върши добре работата и реагира нормално. Всички останали институции бягат панически. Обстановката се нагнетява и не бива БНБ да остане сама в тази ситуация.

Според финансистът, е спекулация идеята, че с последните събития се цели падане на валутния борд, за да бъдат опростени големите фирмени заеми на корпорациите.

Това което се случи доказа, че държава България няма. Има някакви структури, които водят война. Ние живеем в най-уродливата демокрация, която може да се купи с пари. Ако това се случи в някоя от цивилизованите държава, тия хора щяха да са на едно друго място. Трябваше да валят оставки. Сега, когато страната се тресе и четвъртата по големина банка е поставена на колене. Предстои ни да берем много горчиви плодове. Тази банка има сделки, които в момента за блокирани. Това каза финансистът Виктор Папазов в "Лице в лице".

Според Папазов действията на БНБ са крайно неадекватни. Той подчерта, че банковата институция е в много тежко състояние, но се крие. Фалирала ли е банката или изпитва ликвидна криза? Подаден е сигнал, че "Булгартабак" се източва и ако това е вярно трябва да има незабавна проверка от Комисията за финансов надзор.

Папазов е убеден, че един човек в страната дирижира ситуацията в страната и събитията, на които сме свидетели. Той даде пример с арестуваните и пуснати обвиняеми за предполагаемо убийство на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Те бяха пуснати без обвинение, което говори, че в страната цари беззаконие.

Не ме интересува какво казва Станишев, той не за първи път казва нещо и не го изпълнява. За мен е важно какво става с държавата. Днес трябваше да има оставка. В момента голяма част от българския народ вижда как една група се стреми да се обогати. Това става ясно и от страниците на министерствата, където пише какви пари се усвояват. Това каза журналистът Иван Бедров в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Очевидно сега получаваме доказателства, че нямаме държава. Вместо прокуратурата да прави излишно шоу да разследва защо държавните фирми масово са започнали да теглят пари. Трябва да градим държава отново и ако се намерят политици, които да ни покажат пътя - това е умното решение.

Добрата прогноза е тази, че българите вече виждат много неща. Според финансистите трябва да има бърза промяна, защото на хората вече е започнало да им писва.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8822 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
onq s konq

2014.06.28 | 09:12

26
Ако тоя невэрачен файтон с хора,наречен "атака" не беше крепил толкова беэраэсъдно от АЛЧНОСТ НА ЛИДЕРА СИ ДПС и БСП,нямаше да настъпи тоя катострофален момент эа България.И ако някой не вярва на думите на ББ относно положението в България,то той просто не е в час.И точно эатова бяха митингите против правителството когато нещата все още бяха поправими и точно тия хора бяха наричани наркомани,проститутки,студенти-двойкаджии и лумпени.И както бе писано на вратата на един концлагер-"Всекиму эаслуженото".

2014.06.27 | 22:43

25
Станишев, Станишев... какво казвал и какво не изпълнявал... Омръзна ми тоя рефрен! А защо не казваш как вождовете на ГЕРБ ликвидираха България, а? Как я окрадоха, колко милиарда кредити дръпнаха, здравните ни осигуровки къде потънаха и още много, много народна пара? Сега лаеш, а преди подвиваше опашка, нали?
вероятно

2014.06.26 | 00:22

8
Приберете си левчетата,защото инфлацията идва!
трябва да сте много прости

2014.06.27 | 22:42

24
Инфлацията не е болест, а паника. Не си затривайте държавата. Моят бизнес и депозит е изцяло в левове и смятам, че ще издържим олигарските напънчета и ще ги утрепем завинаги. Да живее България!!! От нас зависи дали ще съществува.
bqlata_lqstovica

2014.06.27 | 15:23

23
Ще търсим Дянков .ама руснаците го взеха.
Думба-лумба два дни,цял живот гладни!

2014.06.27 | 15:22

22
Хапвайте теслата дървеняци!Нали искахте демокрация? Ами ето,получихте я!Който и да е във властта,все тая. Защо всичките от 25г все реват,че държавата затъва,и всичките все"геройски" искат избори,за да е спасяват.Много е имало за крадене,много.И още има.А вас ви подлъгват с трохи,който после ви ги вземат стократно.Мри тъпо стадо от гащници.Добре ви мачкат!
ую

2014.06.25 | 03:36

4
мноо си прос
Да грабнем оръжие!

2014.06.27 | 14:31

21
Какво чакаме още, да взривим този парламент с всичко в него! Повече от ясно е, че съд и демокрация не работят у нас.
Един

2014.06.27 | 09:17

20
А добър ден!?! Че то, това, е видно и от Марс, тия мошенници, сега се сетиха, че няма държава!!! САМО СОПИТЕ ЗА ВАС, ВАЩА МАМААААААА!!!
БЪЛХАТА

2014.06.27 | 05:18

19
Че то няма институций от 1 година Само съд за предателите на БЪЛГАРИЯ
Мдааа

2014.06.27 | 05:18

18
Последни опити да ни затрият завинаги някакви предателски прасета. Разследване и затвор и мой съвет към всички ако искат да останат или да се върнат някой ден по родните си места не им вярвайте и не се паникъосвайте. Банковата система ни е една от най стабилните в европа. Просто не бъдете тъпи.
Един от глупавия народ

2014.06.27 | 05:18

17
ZARA нали точно това правителство предложи за шеф на ДАНС единия герой за тази банковата криза. Защо тогава смяташ, че свалянето на правителството е трагедия, а не решение на проблема????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини