Миков: Правителството не върши никакви реформи

Булфото
share

БСП е твърдо срещу промените в Конституцията. Ние ще гласуваме с "не". Това засега е една хипотеза, но ние сме твърди в нашето решение.

Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на БСП Михаил Миков. Днес внесохме предложение за връщане на прогресивно подоходно облагане. В България работниците взимат най-ниски заплати в целия Европейски съюз. С предлаганите промени съм убеден, че поне малко ще облекчим тяхното положение. Време е за справедливост. Социалните неравенствата в държавата са страшни. Утре е 1 май и искам да поканя всички, които искат да празнуват. Хубаво е да има празници, а не протести, каза още соцлидерът.

Правителството не върши никакви реформи. Мога да се аргументирам, но няма смисъл, защото хората го виждат. Социалната държава не е химера, а начин на мислене. Днешните управляващи не вършат нищо социално. Това се вижда и в Европа, убеден беше Миков. Той категорично отказа да коментира последните скандали в партията, свързани с Драгомир Стойнев. Свикнал съм да казвам моето мнение пред съпартийците си, а не по телевизионните студиа, лаконичен беше Миков.

Водещи новини

Още новини