Срещал съм се с Цветан Василев, потвърди Бойко Борисов (обновена+видео)

Getty Images/Guliver
share

Министър-председателят Бойко Борисов потвърди, че миналия юни се е срещал с банкера Цветан Василев. Срещата била след настойчива молба от страна на Василев, и се осъществила в дома на Борисов в Банкя.

Борисов отвърна на Василев, който в интервю преди дни заяви, че двамата са се срещали при криминални обстоятелства на 6 юни.

„Той месеци наред ме молеше да се видим”, обясни предисторията на срещата премиерът. Борисов отклонявал поканите му, защото по това време бил следен от службите, но най-накрая склонил.

Тогава Василев отишъл в дома му в Банкя и в гаража на къщата му се извинил, заради организираното  присъствие пред дома му, което продължило близо година. Какво друго са си говорили не стана много ясно.

„Съсипаха ми детето, на най-скъпите хапчета беше”, каза Борисов по повод групите, водени от Николай Бареков, които се събираха пред дома му в Банкя и допълни: „И същите тези хора и тоя после идва да ми се извинява”.

Бойко Борисов каза, че кани Цветан Василев да се върне в държавата, за да бъде разпитан, и е готов да му осигури охрана и дори да го посрещне на границата, за да се приключи с този случай.

За случилото се с КТБ според Борисов вина имат основно бившият премиер Пламен Орешарски и финансовият министър тогава Петър Чобанов. Чрез медиите Борисов призова Цветан Василев да се върне в България, като обеща още от границата да му осигури охрана.

Водещи новини

Още новини