Разкриването на източването на КТБ касае държавата, обяви Атанасова

Булфото
share

Разкриването на източването на КТБ касае държавата. Това е основният ми мотив да оглавя комисията, разследваща случилото се с КТБ.

Това обяви в „Карай направо“ по Нова телевизия бившият здравен министър от първия кабинет на Борисов Десислава Атанасова.

Срокът на комисията е 3 месеца.

По време на първото й заседание Атанасова и колегите й разбрали, че „никой не е виновен за източването на КТБ“. Това било обяснението на поканените гости от БНБ.

Ще бъде много полезно да разберем какво се е случило с КТБ, не само защото е важно цялото общество да знае истината, но и занапред, когато гласуваме определени законодателни решения, да сме наясно с последствията. За да не се действа атхок, както в случая, аргументира се Атанасова.

Надявам се да стане факт връщането на дадените 3,5 млрд за гарантираните влогове от КТБ, изрази надежда Десислава Атанасова.

Атанасова отбеляза, че е „много изненадана“ от сделката с LIC33 за придобиване на Виваком, БТК и други фирми.
„Малко ми звучи и ме връща в годините назад, когато за 1 лев се купуваха заводи, а можем да направим и аналогия с магазините за един лев“, пошегува се бившият здравен министър.

Временните синдици в КТБ могат да поискат обезсилване на определени сделки и това ни обнадеждава, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини