Цветанов: Георгиев никога няма да допусне ДАНС да влезе в политически сценарии

share

„От това, което имам като впечатления, Димитър Георгиев изцяло покрива критериите за достоен човек, който да бъде председател на ДАНС, обяви Цветан Цветанов от ГЕРБ, предаде репортер на Novini.bg.

На въпрос дали е имало натиск от страна на Реформаторския блок и става ли дума за преяждане с власт от тяхна страна, Цветанов подчерта, че специално по тази кандидатура е постигнат консенсус на база професионализма и не трябва да се правят подобни заключения.

“Димитър Георгиев стана съветник на г-жа Кунева в последните три-четири месеца по тема Шенген. Предполагам, че от личните впечатления, тя е изградила съответното мнение, с което е направила предложението си до премиера“, каза той в кулоарите на парламента.

На въпрос дали ще се отърве ли ДАНС от имиджа на политическа полиция, той отговори, че с промените в Закона за МВР е отнета тази възможност.

„Смесването на контрарузнавателни и полицейски функции е неприемливо в целия ЕС. Убеден съм, че Димитър Георгиев никога няма да допусне ДАНС да влезе в подобни политически сценарии. С неговия управленски опит и екипа, който ще сформира, съм убеден, че това ще бъде допълнителна гаранция срещу превръщането на ДАНС в политическа полиция“, каза още Цветанов.
 

Водещи новини

Още новини