Първанов: Липсата на диалог ни идва в повече (обновена)

share

Липсата на диалог ни идва в повече, каза Георги Първанов по Нова ТВ.

Заявилият за оставката си лидер на АБВ посочи, че правителството на Бойко Борисов формира своята политика без да се допитват до партньорите в управлението. "Ако в ГЕРБ не знаят, това си е тяхна работа. Ние бяхме най-конструктивната партия по време преговорите за съставянето на кабинета", каза още бившият президент. Той също подчерта, че може да гласува в полза на недоверие срещу правителството.

"Идването на Йордан Бакалов начело на служба Военна информация е част от стремежа на Реформаторския блок да има навсякъде в органите за сигурност свои хора", каза гостът в студиото.

"Очевидно не сме съюзници и заради това замразявам партньорското си споразумение за кабинета. Предстои ни избори на лидер на АБВ, като през април ще се обсъжда и участието ни във властта", допълни Първанов. "Ивайло Калфин най-вероятно ще напусне правителството, ако си оттеглим подкрепата от властта", коментира евентуалното решение на форума на АБВ гостът в студиото.

"Аз съм критичен и към РБ, и към ДПС, и към Патриотичния фронт, каза още Първанов. Не може да има индулгенция за нито една партия дори и за ДПС", заяви той. "Премиерът не трябва да бъде като пастор, да говори благо. Той трябва и да действа", допълни още бившият държавен глава.

Водещи новини

Още новини