Явно проблемът с бедстващите е работа на самия бедстващ, заключиха от ДПС

share

Депутатите от ДПС изразиха недоволство от днешните изслушвания на управляващите по повод бедствията.

Ние от ДПС и ние родопчаните не сме и няма как да сме доволни от това, което чухме и видяхме днес, а и в последните 7 дена.
Това обяви от парламентарната трибуна Мустафа Карадайъ от партията на Местан.

Разбрахме, че министрите са били загрижени, но това не е достатъчно. Нужни са реални и ефективни действия в такава ситуация. Разбрахме, че министрите не познават Родопите и някои от тях никога не са били там, когато ние сме расли и сме се радвали на такъв сняг, отчете ДПС депутатът.

Г-жо председател, с процедурни техники днес се опитахте да претупате тази толкова важна тема и се скрихте пак, както се скрихте последните 7 дена. Бедстващите хора и местната власт искат да разберат какво прави държавата в такива ситуации и какво да очакват при бъдещи такива. Защото този сняг скоро ще се стопи, категоричен бе Карадайъ.

Разбрахме, че липсва желание да си изведем поуки от това, което е направено и от това, което не е. И все пак ние родопчаните не получихме отговор на някои от въпросите, прости и елементарни – кога ще има път, хляб и лекарства? Кога ще има ток във всички онези населени места,в които хората и до момента бедстват, продължи той.

Разбрахме обаче, че според вашата оценка всичко е идеално. Но ние родопчаните видяхме, че въпреки вас, местната власт беше до хората и направи всичко възможно да помогне. Явно според вас проблемът с бедстващите е работа на самия бедстващ, завърши речта си Карадайъ.

Водещи новини

Още новини