Никой не дърпа никой за шлифера, обяви Каракачанов

share

Никой не дърпа никой за шлифера. Така съпредседателят на Патриотичния фронт и зам.-председател на парламента Красимир Каракачанов обобщи вчерашния ден.

„Аз смятам, че вчерашният ден беше много неправилно избран и поражда хипотези. Идват съмнения за някакви специфични заговори, но няма такова нещо“, посочи той относно хвърлената от вътрешния министър Веселин Вучков оставка.

За съжаление, не сме филм и българските правителства в последните 25 години на завършват с хепи енд. Хората тъкмо им запомнят имената на управляващите, и те си отиват, отбеляза лидерът на ВМРО.

От ПФ ще подкрепят кандидатурата на Румяна Бъчварова, съобщи той.
„Това е един диалогичен човек и макар че МВР системата й е чужда, се надявам, че с труд и желание ще се справи“, коментира Каракачанов.

Той не отрече да има разминаване във вижданията на управляващите, но подчерта: „ПФ е в парламента не по желанието на ГЕРБ, а по желанието на нашите избиратели“.

Помолен да коментира дали иска оставките на шефа на ДАНС Писанчев и главния секретар на МВР Лазаров, Каракачанов отговори: „Аз мисля, че в така създалата се ситуация, трябва да го направят. Ние официална позиция по този въпрос не сме взели, макар че част от колегите са на това мнение. Май диалогът в самото правителство липсва“.

Припомняме, по-рано днес премиерът обяви, че ще поиска оставките на горе споменатите, макар че вчера именно след отказа му главният секретар на МВР да бъде сменен, вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка.

Водещи новини

Още новини