Румяна Бъчварова: Може би някой използва Вучков (видео)

Булфото
share

"Вчера всички бяхме изненадани от оставката на вътрешния министър. Не е имало разговор, че ако се направи определен избор, ще има оставка", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Тя поясни, че премиерът изобщо не е бил поставен пред избор да избере Веселин Вучков или някой от неговите подчинени.

Бъчварова, уточнявайки, че уважава изключително много Вучков, заяви, че вчерашната оставка е била ритуално подадена. "Почтено е да отидеш при премиера и да подадеш оставка", поясни тя. По думите й, Бойко Борисов е бил изключително изненадан от случилото се и не е знаел изобщо за него. Румяна Бъчварова каза още, че оставката е подадена така, че не е имало опция да не бъде приета.  Тя напомни, че вчерашният ден е бил много силно политически, имайки предвид посещението на шефа на ФБР и на президента на Азербайджан.

Вицепремиерът поясни, че Бойко Борисов никога не е казвал, че няма да освободи Лазаров и Писанчев. "Негово правомощие е да назначи който иска, но не мога да обясня, защо сега не ги сменя и защо сега не е моментът да се извърши тази смяна", каза тя.

На въпрос дали това, че двамата остават на постовете си, не е знак, че има сделка между ДПС и ГЕРБ, Бъчварова отговори с въпрос: "Защо да има сделка?". "Няма разумно обяснение, което да обоснове дали има зависимост между премиера и ДПС", заяви тя.

Относно това дали Вучков е изпаднал в зависимости и държи ченгеджийски номера на Борисов, Румяна Бъчварова заяви, че той едва ли е влязъл в някакви зависимости, но поясни, че може някой да го използват. "Не намеквам нищо, но не мога да кажа подробности, тъй като нямам доказателства", каза още тя.

Според Бъчварова човекът, който трябва да заеме поста на Вучков, трябва да бъде от ГЕРБ или да е близо до ГЕРБ, да е човек, на който може да се има доверие.

Водещи новини

Още новини