Ген. Михо Михов: Няма криза в АБВ (видео)

Булфото
share

Няма политическа криза в доверието на ниво политическо ръководство и на ниво партия, каза генерал Михо Михов, предаде репортер на Novini.bg.

Днес народни представители от парламентарната група на АБВ коментираха в кулоарите на Народното събрание решението на председателя на партията си Георги Първанов да подаде оставка. Сутринта бившият президент обяви за оттеглянето си от ръководството на АБВ в знак на несъгласие с това, че депутатите на водената от него политическа формация одобриха вчера заема в размер от 16 млрд. лева. По този повод Михов подчерта, че няма криза. "Няма криза и по проблема за санирането, икономическата и финансовата стабилност", каза още народният представител.

Заместник-председателят на парламентарната група на АБВ Кирил Цочев посочи, че вчера Първанов не е бил уведомен, че дългът ще бъде подкрепен в пленарната зала. Депутатът определи вчерашното гласуване като малка победа. "Ние ще следим и контролираме правителството на Бойко Борисов през следващите три години при провеждането на инвестиционната политика", каза още Цочев.

"Ще работим за стабилност на държавата", бяха категорични от АБВ. Оставката не е факт все още не е разгледана.

Водещи новини

Още новини