Румен Гечев: Министерство на финансите крие милиарди

share

Министерството на финансите крие, че има 9 млрд. лева фискален резерв, от които 5 млрд. лв. ще влязат в касата им, заяви депутатът от БСП Румен Гечев в предаването Панорама по БНТ. Несериозно е да искаш 16 млрд. лв. дълг и да се опиташ да убедиш народните представители да го подкрепят с две странички обяснение, заяви Гечев.

Твърдението, че дефицитите са лоши е смешно. САЩ, Швейцария и дори Германия имат такива, припомни социалистът. От министерството на финансите са водили преговори с банките, които трябва да отпуснат кредита още през месец ноември, а ние разбираме за това едва през февруари, това ни навежда на мисълта, че нещо не е наред, обясни Гечев.

Повечето министри не са знаели, че ще теглим такъв дълг, не знам за подобен прецедент по света, възмути се депутатът от БСП.  Грубо е погазен закона за бюджета, той се прави година за година, на лице са икономически и юридически проблеми, обясни Гечев. Никъде по света не се сключва договор за бюджета над една година.

Подигравка с парламента и несериозно отношение от страна на управляващите, заблуждавате българската общественост, разярен Гечев обвини министъра на финансите.

Водещи новини

Още новини