Цветанов: Изпълнихме критериите за Шенген, въпреки кризата

share

Единната политика на Европа означава просперитет. 

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на заседание на Бюрото на Групата на ЕНП в София.

Това, което прави българското правителство, са едни невероятни усилия в тежката икономическа криза, заяви той. Цветанов каза, че въпреки кризата сме успели да отделим средства за най-важното – сигурността, изпълнявайки критериите за членство в Шенген.

България днес е сигурна и финансово стабилна държава и това е благодарение на подкрепата на ЕНП, на солидарността и разбирането на ЕК, на положените усилия от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, каза той и посочи и ролята на структурите и депутатите на ГЕРБ.

За нас е изключителна чест, че в рамките на тези четири години след членството в ЕНП,  ПП ГЕРБ е две години в изпълнителната власт и изпълнява поетите ангажименти, каза вицепремиерът.

Цветанов каза, че европейците искат свободно движение на стоки, капитали и хора, това е силната страна и всяка членка трябва да се придържа към критериите и единните стандарти в цяла Европа.

Винаги сме се придържали към спазване на правилата като на един футболен мач и това са правила, които не трябва да бъдат променяни през второто полувреме, каза Цветанов и благодари за подкрепата на всички европейски политици за членството на България в Шенген.

Уверявам ви, че ние ще постигнем успех на предстоящите избори – благодарение на сериозната последователна политика на българското правителство и на структурите на ГЕРБ, каза още Цветан Цветанов, който е и председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини