Калоян Паргов: Ще правим митинги в цялата страна срещу НАТО

share

В политиката няма емоции. Ние изразихме позиция, че не приемаме начина на държание на външния и военния министър. Те наливат масло в огъня. Нашият митинг срещу разполагането на военна база на НАТО у нас, пред президентството беше спонтанен. Това каза лидерът на Градския съвет на БСП в Софи Калоян Паргов в предаването "Още от деня" по БНТ.

Тези митинги не са само в София, те тепърва започват в цялата страна, закани се той. Те ще напомнят на министрите, че когато говорят трябва да мислят.

По-рано Паргов поиска оставката на министъра на външните работи Даниел Митов. По думите му, Митов обслужва чужди интереси, водещи ни до поредната национална катастрофа, некомпетентно и непрозрачно.

"Този протест беше породен от тревогата и гнева, които таим в нас заради опитите България да бъде въвлечена в несправедлива война, в чужда война, обясни Калоян Паргов. Във война, която не отговаря на българските интереси, защото и президентът, и правителството със своето поведение превръщат българския народ в заложник на чужди интереси. Този протест беше срещу войната".


 

Водещи новини

Още новини