Борисов: Ако не кацнем, ще чуете

share

Правителственият еърбъс е готов за полет към Брюксел. След 5 минути излитаме.

Това каза премиерът Бойко Борисов за "24 часа". Ако не кацнем, ще чуете, пошегува се той. Премиерът не е имал насрочени срещи за снощи вечер. Днес той ще участва в заседанието на Европейския съвет, в който са държавните глави и премиерите на страните-членки на ЕС. Той е в много добро настроение и се шегува със случилото се преди няколко часа. 

Припомняме ви, че към 19 ч. вчера, правителственият фалкон се вдигна във въздуха, но колесникът му не се прибра и трябваше да кацне обратно на летище София. Той летя около час над града, за да изразходва гориво и на петия заход кацна.

На извънредната си среща в Брюксел днес лидерите на страните-членки на ЕС ще обсъдят кризата в Украйна, борбата с ислямския екстремизъм и антитерористичните мерки и ситуацията в Гърция. Ангела Меркел и Франсоа Оланд ще запознаят колегите си с резултатите от срещата на нормандската четворка в Минск. Очаква се пред лидерите да говори и украинският президент Петро Порошенко.

В официалната покана за срещата на лидерите на ЕС от името на председателя Европейския съвет Доналд Туск пише, че "на работен обяд членовете на съвета ще обсъдят ситуацията в Украйна и отношенията с Русия, ще преценят обстановката и ще договорят всички необходими действия".

Водещи новини

Още новини