Преговорите за Украйна продължават вече над 12 часа (обновена)

  • 12 февруари 2015 06:01

  • 3956
  • 5
Преговорите за Украйна продължават вече над 12 часа (обновена)
© gettyimages (архив)

Преговорите в Минск между Русия, Украйна, Франция и Германия могат да продължат още 2-3 часа, предаде БТА, цитирайки ТАСС и Ройтерс.

Информацията е получена от изказване на Виталий Чали във "Фейсбук". Той е заместник-ръководител на администрацията на украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември. "Седем часа работиха с екипи. Сега са във формата на четиримата лидери, без съветници. Все още е рано за подробности. Мисля, че имаме работа за още 2-3 часа. Най-малко. Но без споразумение за безусловно прекратяване на огъня, смятам, че не трябва да се тръгва оттук. Започна "войната на нерви", пише Чали.

Според ТАСС решението на МВФ за украинския дълг, което ще бъде оповестено тази сутрин, ще зависи от резултатите от преговорите в Минск. По-рано управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 заяви, че е постигнат напредък, но подробностите могат да бъдат обявени тази сутрин.

Преговорите в Минск с участието на руския президент Владимир Путин, украинският му колега Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, френския президент Франсоа Оланд и германската канцлерка Ангела Меркел продължават вече над 10 часа, предаде ТАСС. Срещата продължава зад закрити врати през цялото време, като лидерите напускат залата само за няколко минути. Обсъжданията започнаха без членовете на делегациите, но при необходимост и те бяха канени за участие в дискусиите. Официалните лица обаче избягват коментари. Преговорите вече са едни от най-продължителните в кариерата на руския президент Путин, отбелязва ТАСС.

Преговорният маратон в "нормандски формат" в Минск, продължаващ вече над 12 часа, ще завърши с подписването на документ за уреждане на обстановката в Украйна, съобщи пред ТАСС дипломатически източник, близък до преговорите. Документът, който ще бъде подписан от президентите на Русия, Украйна и Франция и канцлерът на Германия, ще включва най-малко десет пункта. "Не е важно как ще се нарича този документ - декларация или изявление, но се предполага, че в него ще бъдат посочени конкретни мерки за уреждане на обстановката, примерно 12-13 пункта", заявил източникът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3956 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.02.12 | 19:35

3
Трима срещу един много честно!

2015.02.13 | 09:27

5
Путин връща Крим, изтегля се от Украйна и всичко е ОК. Иначе ГЛАД.

2015.02.13 | 09:27

4
ЛУТИН ЩЕ ГИ ИЗТОРМОЗИ И ТРИМАТА,ДАЖЕ ЧЕТИРИМАТА-С МАЙМУНАТА ОБАМА!!!
Ивайло

2015.02.12 | 19:35

2
Егати манипулацията.По всички медии го изкарват все едно вече е подписано мирното споразомение ,а в същото време никои нищо не знае.

2015.02.12 | 13:32

1
Kakvo napravihte za balgarite v Ukrajna i zashto oshte dremete i davchete temata samo za PR?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини