Цветлин Йовчев: Вън лъжците от политиката

Булфото
share

Вън лъжците от политиката. Това каза за „Фокус” Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи в кабинета "Орешарски" по повод информацията, че МВР е подслушвало протестиращи граждани и започналата дисциплинарна проверка за нарушения при използването на СРС-та в министерството.

"Нека да бъдат извършени всички възможни проверки. Такива проверки бяха правени и по време на служебното правителство и резултатът беше категоричен. Позволете ми аз да задам един въпрос – ако отново се окаже, че това е лъжа, кой ще носи отговорност за тази поредна манипулация на обществото? Докога в политиката ще има хора, които ще лъжат по безобразен начин, защото това не е лъжа, която изрича човек, когато е подведен. Това не е и лъжа, която е резултат от нереалистична представа за състоянието и за това какво се случва. Това е преднамерена лъжа с цел да се навреди и в момента уврежда обществения интерес”, допълни Йовчев.

„Това, което правят тези хора руши държавността. Призовавам ръководителите на политическите партии и народните представители в парламента да извадят лъжците от политиката. Вън лъжците от политиката, защото докато това не бъде направено няма как да се случи нещо добро в държавата ни”, каза още Цветлин Йовчев.

Водещи новини

Още новини