Дянков: Решението Цветанов да не е част от правителството е добро (видео+снимки)

Булфото
share

В политиката винаги има нещо недоизказано, нещо доизяснено. Тази книга има за цел да разясни някои неща. Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков, който днес ще представи книгата си "Кризата в Европа. Поглед отвътре".

Той разказа, че решението му да подаде оставка е било взето заедно с Бойко Борисов, няколко месеца преди февруари 2013 г. Причината била водените преговори за влизането на България в чакалнята на еврозоната. По думите на Дянков в момента страната ни е по-подготвена за влизане в еврозоната.

Работата на финансовия министър е да държи хазната в добро състояние. Според мен се справихме с тази задача. Ако давахме повече на пенсионерите, щяхме да сме по-популярни, но за това трябват пари. Реших да съм по-непопулярен, но да си свърша работата като финансов министър, коментира Дянков.

Той каза, че не е получавал предложение за участие във втория кабинет на Бойко Борисов, като уточни, че още докато беше финансов министър, е говорил с премиера, че едва ли ще изкара цял мандат заради лични ангажименти.

Добро решение е, че Цветан Цветанов не е част от този Министерски съвет, както добро решение е, че и аз не съм част от този кабинет. Хора, които не се харесват достатъчно на обществото, трябва да бъдат сменяни, каза още бившият финансов министър.

Водещи новини

Още новини