Бойко Борисов: Вдигаме дефицита и националите бият Англия

share

С Емил Бок (премиерът на Румъния) се шегувахме, че българският и румънският национален отбор по футбол не са много добре. Аз му казах, че те лесно могат да се оправят като вдигнем бюджетните дефицити, такива каквито са в Италия, Испания, Португалия и Англия". Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на съвместното заседание на правителствата на България и Румъния в Букурещ. "Намерихме доста сериозна връзка между бюджетните дефицити, дълга и футболните първенства", каза още Борисов.

Българският министър-председател добави, че в общото заседание на правителствата на двете страни "има много символика, защото България и Румъния бързо изграждат своята инфраструктура, спазват критериите на Маастрихт, намаляват бюджетните си дефицити и спазват политическа воля за финансова стабилност и не на последно място и двете страни са изпълнили 100% от критериите за охрана на Шенгенските граници".

"Надявам се Европа да толерира такива държави, които са дисциплинирани и изпълняват поетите ангажименти пред ЕС", добави Борисов. "С днешното подписване на политическа декларация за създаването на Съвет за сътрудничество на високо равнище между двете страни правителствата на България и Румъния ще заседават съвместно всяка година", каза премиерът на Румъния Емил Бок. Той подчерта, че двете страни имат много общи позиции в регионалната и в европейската политика. Сред тях са Дунавската стратегия и стратегия и приемането на двете страни в Шенгенското пространство

Водещи новини

Още новини