Кунева: 10 правилни действия са по-добри от една стратегия

share

Желев беше белязан с мисия. Той винаги е демонстрирал почтеност. Той можеше да отдели лъжата от истината и винаги правеше правилния избор. Знаеше кое е добро и лошо и го казваше. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева в предаването "Панорама" по БНТ.

Проблемът е, че ние непрекъснато отлагаме всичко, посочи вицепремиерът. Чувството ни за спешност е притъпено.

Големият въпрос пред нас е кой ще поеме отговорност? Нека погледнем напред, предложи Кунева. Аз няма да оставя никой да забрави какво пише в евродоклада. ВСС имат много несвършена работа и ще им го напомням. Главна прокуратура също има какво да прави, отбеляза Кунева.

България има стратегия, но и най-добрата не може да замени 10 правилни действия. Ако спрем само до стратегиите - нищо не сме направили. Следващите ни стъпки са да приложим стратегията, да я наблюдаваме как действаме и да отчетем резултатите.

Промяна в Конституцията ще се прави, ако се налага, отбеляза Меглена Кунева. Тя изтъкна като изключително важно да бъде изградено конституционно мнозинство. Това може да се случи, ако управляващите покажат на опозицията целта на това действия.

Ние имаме твърде много органи, а трябва да предоставим компетенциите само на един за борба с конфликта на интереси, по модел на Румъния. Трябва да се види кой лъже.

Днес ние се движим в посока от въпроса "Кой" до въпроса "Как". Оттук нататък пред ВСС стои тежката задача да изпълнят ангажиментите си. Кунева даде съвет на Лозан Панов да вземе предвид и идеите на конкурентката си Павлина Панова.

Водещи новини

Още новини