Местан: Не гледаме на опонентите си като на врагове (видео)

Булфото
share

Ние сме партия, която твърди, че идентичност се отстоява с конкретно политическо поведение, а не с думи. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента, предаде репортер на Новини.бг.

„Никой не може да очаква от нас поведение на враг. Не гледаме на политическите си опоненти като на врагове. Длъжни сме да направим тази трансформация на отношението от врага към опонента заради статута ни на европейска държава“, каза още той. Според него има основание да се говори за преяждане с власт, защото участието във властта далеч не е съразмерно.

„Опитват да оправдаят управленската си реформаторска немощ с някакъв саботаж на някакви ДПС кадри в администрацията. Това е нелепо говорене – това е откровена лъжа. От 400-500 кадри на ДПС в управлението, близо 400 вече са уволнени и аз не мога да си представя как стотина кадри могат да блокират реформите“, уточни Местан.

Местан за пореден път потвърди позицията на ДПС, че ще бъдат резервирани към приемане на задължителното гласуване. Тази промяна в изборното законодателство влиза в разрез с демократична Европа,уточни Местан.

Залъгалка е, измама е, че чрез промяна в избирателната система може да се реформира самата политическата система”

Той посъветва останалите политически партии, включително и оглавяваната от него, ако искат да повишат избирателната активност да се реформират, да станат по-отговорни, по-атрактивни.

Водещи новини

Още новини