Трябва да бъдем единни, призова военният министър

share

В този труден момент трябва да бъдем единни, защото тези хора явно искат да ни сплашат.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ министърът на отбраната Николай Ненчев. Коментарът му дойде по повод продължилите вече 3 дни терористични атаки в Париж.

Когато подобни неща се случват в една европейска столица, няма как и ние да не сме обезпокоени, но това трябва и да доведе до нашата съпричастност, продължи Ненчев.

Стана ясно, че до момента военният министър не е получавал никакви сигнали да има някаква опасност за националната ни сигурност.

На въпрос все още ли смята, че армията няма място на границата, министърът на отбраната отговори: "Нека да поясня, че ние ще участваме логистично в операцията за охрана на турската граница, ще предоставим всякакъв вид техника. С министър Вучков имаме изключително добри отношения, изключително добър диалог".

Как си представяте да изпратя български войници, които се подготвят за друго? Да разпоредя да стоварят 700 човека с тежка техника. Българските войници не могат да задържат и да оказват насилие над бежанците. Представяте ли си какъв ще бъде международният отзвук? Представяте ли си да стане инцидент с български войник на границата, недоумява Ненчев.

Българската армия може да се отзове при бедствено положение, уточни още министърът. Аз не съм човекът, който ще наруши закона за военните сили, категоричен бе Николай Ненчев.

Той сподели, че след предаването ще отиде пред френското посолство, за кратко, за да изрази своята съпричастност към загиналите европейци.

Водещи новини

Още новини