Търгуват на черно с адреси за бежанците

  • 31 март 2014 09:24

  • 1264
  • 1
Търгуват на черно с адреси за бежанците
© Булфото

До 500 лева плащат бежанци, за да бъдат регистрирани на адрес, показа проучване на „Труд". Процедурата е необходима, за да получат бежанците лични документи и да продължат към държавите на запад.

В Държавната агенция за бежанците (ДАБ) е подаден сигнал за адреси, на които са регистрирани над 20 души. Сирийци твърдят, че са плащали суми на собственици, за да ползват адреса им. Има сигнали и в неправителствените организации.

Оттам обясняват, че има няколко причини за търговията с адреси. Едната е, че дори чужденците да успеят да наемат жилище, хазяите им не желаят да се занимават с регистрацията, и хората са принудени да търсят начин да узаконят престоя си на друг адрес - срещу заплащане.

От ДАБ уверяват, че скоро търговията с адреси ще бъде ликвидирана. Към момента около половината бежанци от настанените 3400 в лагери у нас са със статут.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.04 | 09:23

1
А има ли някоя НПО да се интересува от милионите българи по чужбина има ли къде да спят, изрядни ли са им документите? Или българите са само да плащат данъци да хранят върхушката и новите им домашни любимци? Говореше се, че ще отпускат стипендии да водят студенти от Африка, толкова ли няма едно българско дете в нужда, та са се загрижили за чуждите. Пък и да бяхме богати, с какво по дяволите, сме длъжни на всякакви пустинни чергари да им създаваме удобства? Или трябва да взривят нещо, че да се стегне режима?

Добави коментар

Водещи новини